Δελτία Τύπου

Οι “Ταξιδευτές” και οι Γαλιμήτες πρόσφυγες της Ερέτριας στην ΕΡΤ3

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ, Βράκα Ζαχαρούλα, Γουρνή Ελπίδα, Δεληγιάννη Νικολέτα, Δεληγιάννης Αντώνης, Δημητράκη Μαριλένη, Καρλαγκίνη Ματίνα, Κιάκη Σεραφίνα Μπασινά Ιωάννα, Πάσιου Φωτεινή, Πούλου Κωνσταντίνα, Ραμαντανάκη Εμμέλεια, Τρίκκας Δήμος, Τσαραντάνης Φώτης, Τσιούκας Χρήστος φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Μέρα με Χρώμα» που παρουσιάζει η κ. Έλσα Ποιμενίδου. Στη διάρκεια της εκπομπής μίλησαν για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο, για τις ταινίες τους μικρού μήκους που αναρτώνται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και για την έντυπη καλλιτεχνική εφημερίδας τους που είναι αφιερωμένα στη μικρασιατική καταστροφή και στους γαλιμήτες πρόσφυγες της Ερέτριας. Επίσης, μετά από πρόταση της κ. Ποιμενίδου διάβασαν ποιήματά τους. Μαζί με...

Διεργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας και Εκπαίδευσης: Η Μικρασιατική Καταστροφή και η διδακτική προσέγγισή της στο σύγχρονο Σχολείο.

Προηγούμενο Επόμενο To Γυμνάσιο Ερέτριας με την εισήγηση της κ. Φραγκομανώλη Σταυρούλας «Η Νεοελληνική Λογοτεχνία ως έναυσμα μελέτης της Ιστορίας (Μελετώντας με πυξίδα τη Λογοτεχνία τη μικρασιατική καταστροφή και τους γαλιμήτες πρόσφυγες της Ερέτριας)», συμμετείχε στις διεργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας και Εκπαίδευσης: Η Μικρασιατική Καταστροφή και η διδακτική προσέγγισή της στο σύγχρονο Σχολείο. Το συνέδριο συνδιοργάνωναν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, το τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, το τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας, οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και η ΕΛΜΕ Εύβοιας. Υποστηριζόταν από την Περιφέρεια...

Συμμετοχή του Γυμνασίου Ερέτριας στην Διαδικτυακή ημερίδα παρουσίασης των προγραμμάτων Erasmus+ που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας

Η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ του Γυμνασίου Ερέτριας και η Διευθύντρια κ. Άννα Καραμπατσώλη, συμμετείχαν στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας με θέμα: «Παρουσίαση των προγραμμάτων Erasmus+ και των αποτελεσμάτων αυτών στην εκπαιδευτική κοινότητα της Στερεάς Ελλάδας». Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ερέτριας, κυρίες Βασιλική Ντόκου και Εύη Βέττα, παρουσίασαν τους στόχους που τέθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος, τη μεθοδολογία που ακολούθησε η παιδαγωγική ομάδα σε συνεργασία με τα εταιρικά σχολεία της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Ισλανδίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας κατά την τριετία υλοποίησης του προγράμματος 2019 -2022, καθώς και το τελικό προϊόν του προγράμματος....

Διεργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου: «Τοπική Ιστορία και Εκπαίδευση – Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου»

Μαθητές του Γυμνασίου Ερέτριας προσκλήθηκαν και παρευρέθησαν στις διεργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου: «Τοπική Ιστορία και Εκπαίδευση – Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου» το οποίο διοργανώθηκε στις 5, 6 και 7 Μαΐου στους Δελφούς. Το συνέδριο συντελέστηκε με τη βοήθεια του Οργανισμού «Ελλάδα 2021» και του ΥΠΑΙΘ, με την υποστήριξη του Δήμου Δελφών, του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, της Cosmote, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε..

Γυμνάσιο Ερέτριας, Erasmus+ ΚΑ2 «Smart Travelling Around Europe: A Υouth Guide for Sustainable Tourism» Virtual Mobilities – Εικονικές Κινητικότητες

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που υλοποιεί το Γυμνάσιο Ερέτριας το διάστημα 2019 – 2022, πραγματοποιήθηκε διεθνής συνάντηση εργασιών (Learning,Teaching,Training Activities), από την Τετάρτη 4/5/2022 έως την Παρασκευή 6/5/2022, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ερέτριας. Το Γυμνάσιο Ερέτριας που συμμετέχει στο πρόγραμμα με θέμα: «Smart Travelling Around Europe: A Υouth Guide for Sustainable Tourism» έλαβε μέρος με επιτυχία στις εικονικές κινητικότητες. Στις εικονικές κινητικότητες συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από έξι χώρες: Την Ελλάδα (Γυμνάσιο Ερέτριας), τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ισλανδία την Ιταλία και την Ισπανία.

Τηλεδιάσκεψη των μαθητών του Γυμνασίου Ερέτριας με εκπροσώπους του Σωματείου “Διάζωμα”

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του γυμνασίου Ερέτριας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής δράσης “Erasmus Days 2021” και του προγράμματος Erasmus+ με θέμα: “Smart Travelling Around Europe: A Youth Guide for Sustainable Tourism” πραγματοποίησαν την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Διαζώματος, την κ. Μαίρη Μπελογιάννη υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την κ. Κουρασάνη Μαρία αρχαιολόγο – υπεύθυνη διεθνών σχέσεων και την κ. Βασιλειάδου Βερενίκη υπεύθυνη για θέματα που αφορούν την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας με θέμα: «Οι Πολιτιστικές διαδρομές και η ψηφιακή αποτύπωσή τους»

Erasmus+. Learning Teaching Training Activities στην Φινλανδία

Το Γυμνάσιο Ερέτριας συνεχίζει την δράση του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ για 3η διετία (2019-2021). Ο κεντρικός θεματικός άξονας του νέου προγράμματος, με θέμα “Smart Travelling around Europe: A Youth Guide for Sustainable Tourism”, αφορά την συνεργασία έξι σχολείων της Φινλανδίας, της Ισλανδίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας της Ισπανίας και της Ελλάδας.

Βράβευση του Γυμνασίου Ερέτριας από το Σωματείο “Διάζωμα”

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα η 5η συνάντηση του Άνω Διαζώματος με τίτλο: “Πέντε χρόνια μαθητές ξεναγοί”. Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν να προβληθούν και να τιμηθούν οι δραστηριότητες και οι ευφάνταστες δημιουργίες των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διαζώματος: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»

Παρουσίαση της διαθεματικής εργασίας «Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη» από τους μαθητές της Γ3 τάξης στον ιερό ναό της Παναγίας Παραβουνιώτισσας

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και οι μαθητές της Γ3 τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον ιερό ναό της παναγίας Παραβουνιώτισσας, όπου διάβασαν χριστουγεννιάτικα διηγήματα του συγγραφέα Αλ. Παπαδιαμάντη, καθώς και δικά τους παραμύθια εμπνευσμένα από την γιορτή των Χριστουγέννων.

Δελτίο Τύπου Θεάτρου

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με θέμα “ARTVENTURES IN EUROPE: In search of common roots and perspectives” που πραγματοποιεί το Γυμνάσιο Ερέτριας για 3η συνεχή χρονιά, οι μαθητές της Γ΄ γυμνασίου με τις καθηγήτριες τους, Παρίσση Στ., Χωρεμιώτη Γ. και Γιαννούλη Αγγ. οργάνωσαν μονοήμερη εκδρομή στην Αθήνα.

Υλοποίηση εκπαιδευτικής δράσης στον Ιερό ναό της Παναγίας Παραβουνιώτισσας με θέμα: «Όψεις της θεολογίας στην Μουσική και την Λογοτεχνία»

Οι μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον ιερό ναό της Παναγίας Παραβουνιώτισσας ενόψει της γιορτής του Πάσχα, όπου παρουσίασαν την διαθεματική εργασία: «Όψεις της θεολογίας στην Μουσική και την Λογοτεχνία». Οι μαθητές μας διάβασαν αποσπάσματα από την διηγηματογραφία του Μ.Καραγάτση, καθώς και ποιήματα του Ν. Βρεττάκου σχετικά με την Σταύρωση του Χριστού και την Μεγάλη Εβδομάδα. Η ένταση των Παθών του Χριστού αποτυπώθηκε με μουσικές συνθέσεις του Γ. Χρήστου. Έπειτα ακολούθησε παρουσίαση- προβολή με θέμα την Μεγάλη Εβδομάδα, που επιμελήθηκε ο ιερέας του ναού π. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης.

Πρόγραμμα “Υιοθεσία Αρχαίων Θεάτρων – Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα.”

Στα πλαίσια δράσεων του ERASMUS+ με θέμα το θέατρο και σε συνεργασία με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το πρόγραμμα αυτού με τίτλο «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων – Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», οι μαθητές του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ γνώρισαν καλύτερα το αρχαίο θέατρο και τα μνημεία που βρίσκονται στην πόλη τους, κατανόησαν την αξία τους, δημιούργησαν για αυτά, διέδωσαν τα μηνύματα ζωής που από τα συγκεκριμένα εκπορεύονται.

0:00
0:00