Εκδήλωση για τη σχολική βία

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη, κατόπιν προσκλήσεως, το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου 2022, στο Γυμνάσιο Ερετρίας, όπου παρακολούθησε Εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Γυμνασίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ερέτριας και με τη συνεργασία και την παρουσία της Διευθύντριας του Γυμνασίου κ. Άννας Καραμπατσώλη, παρόντος και του Αντιδημάρχου Δήμου Ερετρίας κ Ευαγγέλου Τσώκου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισήγηση της  ψυχολόγου Ανθής Μανώλη με θέμα: «Πες το με λέξεις», με αφορμή τα διαρκώς πολλαπλασιαζόμενα περιστατικά βίας όχι μόνο μεταξύ των μεγάλων στην ηλικία ανθρώπων, αλλά και μεταξύ των παιδιών. Τόνισε την ανάγκη της διαπαιδαγωγήσεως των παιδιών, εκ μέρους των γονέων, από τη βρεφική τους ηλικία με την προσφορά της ανιδιοτελούς αγάπης, η οποία εκφράζεται με την παροχή συμβούλων και κυρίως την προσφορά του ζωντανού παραδείγματος. Επεσήμανε ακόμη την ανάγκη του διαλόγου και την έκφραση των απόψεων, ακόμη και του θυμού, όχι με πράξεις βίας, αλλά με λέξεις, οι οποίες χαρακτηρίζουν έναν άνθρωπο ευγενή, πολιτισμένο και πράο. Αυτός ο άνθρωπος ξέρει τα όρια του, έχει αυτοεκτίμηση και ασφαλώς σέβεται τα όρια των άλλων και τους τα υποδεικνύει, όταν αυτοί τα παραβιάζουν με σεβασμό και σοβαρότητα.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ο οποίος συνεχάρη την ομιλήτρια κ. Ανθή Μανώλη, αλλά και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ερέτριας, ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει και την διευθύντρια  κ. Αννα Καραμπατσώλη καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου,  του υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνεργασίας για την ανατροφή του πιο ελπιδοφόρου και ευαίσθητου μέρους της κοινωνίας, που το αποτελούν οι νέοι άνθρωποι.

0:00
0:00