Ενημέρωση από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας πραγματοποίησε συνάντηση και ενημέρωση των εκπαιδευτικών με θέμα: «Ενίσχυση του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών  με στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας και των σχέσεων μαθητών-εκπαιδευτικών  καθώς και τη διαχείριση διαφόρων θεμάτων μέσα στη σχολική τάξη».

Το αίτημα προήλθε από την εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Κατερίνα Ράζου και τη Διευθύντρια κ. Άννα Καραμπατσώλη. Πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2021 στο χώρο του σχολείου με τη συμμετοχή 14 καθηγητών.
Η συνάντηση είχε στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα επικοινωνίας του εκπαιδευτικού με τον μαθητή στην τάξη και εκπαίδευσης σε δεξιότητες που ενισχύουν την παιδαγωγική σχέση, καθώς και την ενδυνάμωσή του στο ρόλο του. Οι καθηγητές αναφέρθηκαν σε δικές τους δεξιότητες επικοινωνίας στο πλαίσιο του σχολείου μέσα από τη βιωματική άσκηση με το «δέντρο των δεξιοτήτων». Επίσης, επισήμαναν συγκεκριμένες δυσκολίες στην προσέγγιση των μαθητών που μετά από την πολύμηνη απομάκρυνσή τους από το σχολείο λόγω της πανδημίας COVID-19, αδυνατούν να προσαρμοστούν στο πλαίσιο και να αποδεχτούν κανόνες και όρια. Αναδείχτηκε η ανάγκη τους για υποστήριξη και δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη μεθόδων ενεργητικής μάθησης και επικοινωνίας.

0:00
0:00