Ευχαριστήρια Επιστολή της Δ/ντριας του Γυμνασίου Ερέτριας για την εβδομάδα φιλοξενίας Erasmus+

Σήμερα αναχώρησαν και οι τελευταίοι εταίροι μας κι έφτασε στο τέλος της μια μακρά εβδομάδα φιλοξενίας (από 6-15 Οκτώβρη 2018) του Προγράμματος Erasmus+ KA2 “Art – ventures in Europe: in search of common roots and perspectives”, που υλοποιεί το Γυμνάσιο Ερέτριας τη διετία 2017-19.

Ως Διευθύντρια του Γυμνασίου αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά όσους συνεισέφεραν στην επιτυχία της και μαζί υποστήριξαν ένα Πρόγραμμα Συνεργασίας με σχολεία της Γερμανίας, Φινλανδίας, Ισλανδίας, Ισπανίας και Ιταλίας.

Δεν θα ευχαριστήσω τους συναδέρφους μου εκπαιδευτικούς, ούτε τους σταθερούς συνεργάτες του σχολείου μας. Έκαναν απλά τη δουλειά τους, δήλωσαν εξάλλου.

Οφείλω όμως να ευχαριστήσω: τη Δήμαρχο Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, για την ενθαρρυντική της στάση στο Πρόγραμμα και σε κάθε πολιτιστική δράση του, την ακούραστη θετική της ενέργεια, αλλά και την έμπρακτη συνδρομή της. Τον Πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής κ. Σπ. Σταματούκο που, στο μέτρο του δυνατού, επέλυσε πρακτικά ζητήματα, καθώς και τον κ. Ν. Μεταξά, Πρόεδρο του Δαφνηφόρου Απόλλωνα, για τη βοήθειά του.

Τον κ. Σταύρο Μπένο, Πρόεδρο του Διαζώματος, που μας υποδέχτηκε θερμά στα γραφεία του Διαζώματος, παρουσίασε το έργο του και μας έδωσε ιδέες και κίνητρα να συνεχίσουμε, καθώς και την κ. Μ. Μπελογιάννη, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διαζώματος.

Τον κ. Δημήτρη Τάρλοου, σκηνοθέτη και θεατρικό παραγωγό, που με απλότητα και εγκαρδιότητα μας υποδέχτηκε στο θέατρο Πορεία και μας μίλησε για το καλλιτεχνικό του όραμα.

Την καλλιτεχνική ομάδα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης που μας ξενάγησε στις ποικίλες εικαστικές προσεγγίσεις του.

Την κ. Μιχαέλα Ρώτα, σκηνοθέτιδα της Παράστασης ‘Όρνιθες’ του Αριστοφάνη που θα ανεβάσει το Γυμνάσιο Ερέτριας στο τέλος της σχολικής χρονιάς, για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες.

Τον κ. Tobias Knapf, επιστημονικό υπεύθυνο της ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, για την πολύωρη ξενάγησή του στον αρχαιολογικό χώρο της Ερέτριας.

Την κ. Αλεξάνδρα Κωσταρέλη, αρχαιολόγο, που στον ελεύθερο χρόνο της ξενάγησε τους εταίρους μας στο ιστορικό κέντρο της Χαλκίδας.

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κ. Κανάρης, την κ. Αρβανίτη, τον κ. Δ. Ελευθερίου και τους χορευτές – πρώην μαθητές μας που, για άλλη μια φορά, πρωτοστάτησαν.

Την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. B. Φουρμούζη που εξασφάλισε δωρεά της DOMOGROUP για τον εξοπλισμό του σχολείου.

Την κ. Αλεξάνδρα Κιάκη, γραμματέα του Συλλόγου, που επιμελήθηκε προσωπικά το βάψιμο χώρων του σχολείου και τον γενικότερο ευπρεπισμό του.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας, τον Δ/ντή κ. Σπ. Γιαννάκη και τον κ. Θ. Βοζίκη που μας παραχώρησαν την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους για τις ανάγκες της παράστασης.

Τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Γκαβανόζη – Δεληγιάννη και Τσώκος ferries που μας μετέφεραν από το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας σε αυτό του Ωρωπού.

Όλες τις οικογένειες που φιλοξένησαν άψογα, με πολλή ζεστασιά και θετική διάθεση, τους μαθητές των σχολείων – εταίρων. Τους μαθητές του Γυμνασίου μας που συμμετέχουν ενεργά στο Πρόγραμμα και όσους εργάζονται ακούραστα για την παράσταση που θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Ας μου επιτραπεί να αναφέρω ξεχωριστά το όνομα της μαθήτριας Κων/νας Σκυριανού, που είχε, εκτός από το ρόλο της, την ευθύνη να ‘κεντήσει’ τα κοστούμια και να ράψει με υπομονή τα πούπουλα και τα φτερά μας…..

Στα τόσα πρόσωπα που ανέφερα και σε άλλα τόσα που αποσιώπησα, το Erasmus+, οι Όρνιθες του Αριστοφάνη, οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ερέτριας κι εγώ προσωπικά, είμαστε ευγνώμονες! Καλή μας συνέχεια!

Άννα Καραμπατσώλη

0:00
0:00