Erasmus+ 2017-2019

Art Ventures in Europe

Το Γυμνάσιο Ερέτριας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 “Art-Ventures in Europe” που υλοποιήθηκε κατά τη διετία 2017-19, παρουσίασε την παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 και ώρα 21:00.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Άννα Καραμπατσώλη η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος, κ. Αργυρώ Γιαννακάρα, κ. Αγγελική Γιαννούλη, κ. Φωτεινή Καρυστινού, κ. Michael Rohde, κ. Βασιλική Ντόκου, κ. Μαρία Υψηλάντη και οι 25 μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ασχολήθηκαν με το Θέατρο και πιο συγκεκριμένα με όλα τα στάδια της προετοιμασίας μιας θεατρικής παράστασης (σκηνογραφία, κινησιολογία, προώθηση της παράστασης, ενδυματολογία, παραγωγή βίντεο, εμψύχωση, αυτοσχεδιασμός, κ.ά.).

Συνοδοιπόρος σ’ αυτό το θεατρικό ταξίδι ήταν η κ. Μιχαέλα Ρώτα που ανέλαβε την σκηνοθεσία και την μουσική επιμέλεια της παράστασης. Το Ευβοϊκό Ωδείο Ερέτριας “έντυσε” μουσικά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ν.Π. του Δήμου Ερέτριας «Δαφνηφόρος Απόλλων».

Οπτικοακουστικό Υλικό Προώθησης της Παράστασης

Κινητικότητες - Δράσεις

Project Leaders Meeting

Το Γυμνάσιο της Ερέτριας στα πλαίσια του νέου διετούς προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2: ‘ArtVentures: In search of common roots and perspectives’, φιλοξένησε από 12.10.2017 έως 18.10.2017 εκπαιδευτικούς (Project leaders) από τις χώρες-εταίρους: Γερμανία (Coordinator), Ιταλία, Φινλανδία, Ισλανδία και Ισπανία.
Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας οι εκπαιδευτικοί από τις χώρες- εταίρους και το Γυμνάσιο της Ερέτριας συζήτησαν και οργάνωσαν την πορεία και τους στόχους του νέου προγράμματος, που αφορά στις τέχνες και συγκεκριμένα στο θέατρο. Όλοι οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το θέατρο της Σέττας, αλλά και την Εθνική Λυρική Σκηνή, που στεγάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου παρακολούθησαν την πρεμιέρα της όπερας του Strauss “Ηλέκτρα”. Η Εθνική Λυρική Σκηνή εγκαινίασε με το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα τη νέα της εποχή, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της μια τόσο σημαντική και απαιτητική όπερα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Δήμαρχο της Ερέτριας, κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ για την έμπρακτη στήριξη που παρείχε από την πρώτη στιγμή στο Γυμνάσιο της Ερέτριας, τον ενθουσιασμό της για το πρόγραμμα και την επιτυχή υλοποίηση του, καθώς και την τιμή που μας έκανε να παραστεί και η ίδια στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να παρακολουθήσει μαζί μας αυτή τη μοναδική σε σημασία και συμβολισμούς όπερα.

Επίσκεψη μαθητών του σχολείου μας στο Teningen της Γερμανίας

Από την Δευτέρα 6 Μάη έως Δευτέρα 13 Μάη 2019 αντιπροσωπεία από το Γυμνάσιο Ερέτριας πραγματοποίησε εκπαιδευτικό ταξίδι στην πόλη Teningen της Γερμανίας και στο σχολείο Theodor-Frank-Realschule. 5 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας και οι εκπαιδευτικοί Καρυστινού Φωτεινή και MichaelRohde συμμετείχαν στις δράσεις και τις εκδηλώσεις που είχε οργανώσει το γερμανικό σχολείο. Η Γερμανία είναι η συντονίστρια χώρα του προγράμματος Erasmus+ KA2 στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το Γυμνάσιο Ερέτριας μεθέμα«ArtventuresinEurope: In search of common roots and perspectives» για τη διετία 2017-2019. Οι μαθητές συμμετείχαν σε ομαδικές δραστηριότητες και σε θεατρικά εργαστήρια, ξεναγήθηκαν στο θέατρο του Freiburg και σε εργαστήριο ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας, σε μεσαιωνικά αξιοθέατα και χώρους αναψυχής.
Το ταξίδι αυτό ήταν η τελευταία κινητικότητα της διετίας 2017-2019 και του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο για το Γυμνάσιο Ερέτριας θα κλείσει με το ανέβασμα της θεατρικής παράστασης «Όρνιθες» του Αριστοφάνη στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας τον Ιούνιο.

Επίσκεψη μαθητών του σχολείου μας στο Lahti της Φινλανδίας

Το Γυμνάσιο Ερέτριας πραγματοποίησε εκπαιδευτικό ταξίδι στην πόλη Lahti της Φινλανδίας. Πέντε μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, η διευθύντρια Καραμπατσώλη Άννα και η εκπαιδευτικός Ντόκου Βασιλική συμμετείχαν στις δράσεις και τις εκδηλώσεις που είχε οργανώσει το σχολείο της Φινλανδίας. 

Επίσκεψη μαθητών του σχολείου μας στη Lleida της Ισπανίας

Αντιπροσωπεία του σχολείου μας επισκέφθηκε το σχολείο Marius Torres στην Ισπανία στα πλαίσια της φιλοξενίας των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus.
Φωτογραφίες από την αναχώρηση τους κι από τις δράσεις τους στο σχολείο της Ισπανίας

Στιγμιότυπα από το workshop “Poster design”

Στιγμιότυπα από το workshop “Poster design”
ΟΙ μαθήτριες Βράκα Αγγελική, Σταματία Πιλάτη, Τσιριμώκου Μελίνα, Κωνσταντίνα και Κατερίνα Σκυριανού μαζί με τις φιλοξούμενές τους δημιούργησαν αφίσες για την θεατρική παράσταση σε στυλ Pop-art, Surrealism, Minimal, Modern & Expressionism.

Στιγμιότυπα από το θεατρικό (Όρνιθες του Αριστοφάνη )

Στιγμιότυπα από το θεατρικό (Όρνιθες του Αριστοφάνη ) που παρακολουθήσαμε μαζί με τους εταίρους μας από τις χώρες που φιλοξενούμε (Γερμανία, Ισλανδία, Φινλανδία, Ισπανία ).
0:00
0:00